Visum op het vliegveld

visum op het vliegveld regelen

Wie tot november 2014 naar Turkije reiste, moest bij aankomst op het vliegveld in lange wachtrijen staan voor een visum. Dit papieren visum had je nodig om Turkije in te kunnen. Het was het ouderwetse stickertje wat alleen op het vliegveld te krijgen was. Vanaf november 2014 moet je dit visum echter online aanschaffen en is het niet meer mogelijk om de papieren versie op het vliegveld te kopen.  Ben je niet in het bezit van een visum wanneer je op Turkse bodem bent geland, dan mag je het land niet in.

Wil je binnenkort dus naar Turkije reizen, dan heb je hiervoor dus een e-visum nodig. Dit visum moet je nu dus online regelen en  is online aan te vragen via de officiele site van de Turkse overheid,  www.evisa.gov.tr kan het document worden aangevraagd, maar ook via andere aanbieders van e-visa. Om een e-visum aan te kunnen vragen, heb je een paspoort of ID kaart nodig dat tenminste nog 6 maanden geldig is. Dat moet je dus wel even goed nakijken!

Iedereen binnen het reisgezelschap waarmee je naar Turkije wilt reizen, moeten een eigen visum aanvragen. Dit geldt dus ook voor kinderen! Bij het aanvragen hoef van het e-visum hoef je alleen gebruik te maken van het aanvraagformulier en binnen, in ieder geval 24 uur, ontvang je het e-visum in je mailbox. Het enige wat nu nog moet gebeuren is de e-visa turkish airlinesuitprinten en bij de overige reispapieren te stoppen, zodat je op het vliegveld in het bezit bent van dit e-visum en deze ook kunt tonen aan de luchthaven- en douanebeambten. Je dient het e-visum gedurende je hele reis bij je te dragen.

Vraag het e-visum op tijd aan, zodat je zeker weet dat je het visum op tijd in je bezit hebt. Zo voorkom je zelf problemen.