Visum Turkije 15 euro

Veel mensen horen via via dat een visum voor Turkije ook extra goedkoop te krijgen is, bijvoorbeeld voor slechts 15 euro. Hoe zit het nu precies hiermee? Het klopt inderdaad dat het visum inderdaad eerder voor 15 euro te krijgen was. Echter was dit alweer even geleden en de beste prijs waar je nu vanuit kunt gaan in Nederland is gewoon 25 euro.

Waarom eerst goedkoper?

Voornamelijk komt het door de wisselkoers van dollar naar euro, zo was de wisselkoers eerst gunstiger en was het visum slechts €15,-. Inmiddels deze wisselkoers allang zo goed niet meer en zal je dus helaas meer voor het visum moeten betalen.

Via de overheid

Als je het visum via de overheid besteld dan Turkse overheidis deze het meest goedkoop. Dat is daarnaast ook gelijk eigenlijk het enige voordeel. Want de overheid maakt het niet bepaald makkelijk. Zo is het hele bestelproces in het engels en kan je alleen maar afrekenen per creditcard (en dan ook nog maar alleen mastercard of visa card). Op die manier is het voor Nederlanders natuurlijk een stuk moeilijker om een visum aan te schaffen. Daarnaast is er geen controle op de ingevulde gegevens, als je iets verkeerd invult word dit gewoon op je visum verwerkt. Soms loop je zo tegen problemen aan zodat je alsnog Turkije niet binnenkomt. Vul het dus heel zorgvuldig in.

Via visumdiensten

Een andere mogelijkheid is om het via een visumdienst te regelen. Bijvoorbeeld Turkijevisumonline.nl. Dit is de meest bekende en grootste dienst in Nederland door een in Nederlands gevestigd bedrijf. De kosten van het visum daar zijn €25,-. Het biedt velen voordelen zoals betalen met ideal,overschrijving,creditcard of PayPal. Daarnaast is het gehele proces in het Nederlands en is het allemaal veel sneller geregeld. Wat ook mooi is, is dat alles door hun nog eens gecontroleerd word. Dus als je een fout maakt, word het meestal door hun nog opgemerkt en dan pas aangevraagd. Op die manier weet je veel beter dat je altijd een geldig visum in handen hebt.

Conclusie

15 euro

Het visum Turkije voor 15 euro bestaat dan niet meer, toch is het niet zo heel veel duurder. Voor een paar euro meer kan je het bij een vertrouwd Nederlands bedrijf aanvragen welke al jaren visums verwerkt. Voor 25 euro ben je zo zeker van een goed en geldig visum voor Turkije.